Tazkirah

Tuesday, May 4, 2010

Program Kesihatan Pergigian 2010

Assalamualaikum & salam 1Malaysia...

Pada 3-4 Mei 2010 telah berlangsung satu Program Kesihatan Pergigian anjuran Bahagian Pendidikan Guru dengan kerjasama Kementerian Kesihatan Malaysia. Program tersebut dijalankan di Dewan Seri Temenggong dan Dewan Dato' Khairuddin Ashari. Antara aktiviti yang dijalankan seperti pemeriksaan gigi, demonstrasi menggosok gigi, pameran kesihatan pergigian, pembentangan tajuk-tajuk berkaitan dengan kesihatan pergigian dan siri ceramah yang berkaitan dengan program tersebut. Program ini dikendalikan oleh Jabatan Pendidikan Jasmani & Kesihatan dan dibantu oleh pegawai-pegawai pergigian yang diketuai oleh Dr. Hjh. Jamaliah bte Abdul Rahman. Semoga ilmu yang diperolehi sepanjang program ini, dapat diaplikasikan bila mereka ditempatkan di sekolah kelak.
No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BMI CALCULATOR

Disclaimer/Penafian

Jabatan Pendidikan Jasmani & Kesihatan, Institut Pendidikan Guru, Kampus Temenggong Ibrahim, Jalan Datin Halimah , 80350 Johor Bahru, Johor.

Tel : 07-2364788 sambungan 236 @ 237 Fax : 07-2379736 Emel: jpjkipti@yahoo.com

Jabatan Pendidikan Jasmani & Kesihatan, Institut Pendidikan Guru, Kampus Temenggong Ibrahim, Johor Bahru tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami dalam penggunaan maklumat yang dicapai daripada blog ini.