Tazkirah

Sunday, October 19, 2008

Selamat Hari Raya dari Jabatan Pendidikan Jasmani dan Kesihatan IPTITarikh 10 Oktober lalu, Jabatan PJK IPTI telah meneruskan tradisi 'rumah terbuka' jabatan. Kami memulakannya dari jam 10.00 pagi sehinggalah jam 12.00 tengahari. Antara menu istimewa yang disajikan adalah nasi briyani ayam, beranika kuih muih, serta lauk pauk lain yang enak-enak belaka!. Kesudian Tuan Pengarah hadir ke rumah terbuka jabatan kami itu, telah menambahkan kemeriahannya lagi. Begitu juga kunjungan dari rakan-rakan warga IPTI yang lain, telah mengeratkan jalinan silaturrahim yang sememangnya telah terpahat sejak dulu lagi. Untuk itu, kami warga jabatan PJK berserta para pelajar merakamkan ucapan terima kasih diatas kunjungan para tetamu kami dan kami menyusun sepuluh jari, memohon keampunan dan kema'afan diatas kekurangan yang mungkin kami sedari atau yang tidak kami sedari dalam meraikan tuan-tuan dan puan-puan. Terima Kasih.

Ujian Amali KPLSPM Sem.1

Tarikh 8 dan 9 Oktober lalu, merupakan tarikh dimana para pelajar KPLSPM Sem 1 buat kali
pertamanya melalui ujian amali (pendidikan pergerakan dan kecergasan). Pada keseluruhannya mereka telah berjaya menunjukkan prestasi yang membanggakan. Tahniah!. Apa pun, bagi mereka yang merasa kurang berpuas hati dengan persembahan yang dilakukan, atau kecergasan yang ditampilkan, jangan cepat mengalah. lakukan yang terbaik untuk semester 2 nanti. Ingat! Prestasi yang baik hanya dapat dilakukan dengan persediaan yang terancang, terutama bagi ujian kecergasan. Anda perlu lakukan sepanjang masa, bukannya hanya pada ketika menjelang ujian.

Penguji luar bagi ujian tersebut adalah Tuan Haji Abdul Rahman Bin Amat dari IP Tun Hussein Onn, Batu Pahat. Beliau telah berpuas hati dengan perjalanan ujian tersebut.
Dan, Jabatan Pendidikan Jasmani dan Kesihatan IP Temenggong Ibrahim, Jahor Bahru juga meerakamkan penghargaan dan terima kasih kepada beliau diatas pengujian tersebut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BMI CALCULATOR

Disclaimer/Penafian

Jabatan Pendidikan Jasmani & Kesihatan, Institut Pendidikan Guru, Kampus Temenggong Ibrahim, Jalan Datin Halimah , 80350 Johor Bahru, Johor.

Tel : 07-2364788 sambungan 236 @ 237 Fax : 07-2379736 Emel: jpjkipti@yahoo.com

Jabatan Pendidikan Jasmani & Kesihatan, Institut Pendidikan Guru, Kampus Temenggong Ibrahim, Johor Bahru tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami dalam penggunaan maklumat yang dicapai daripada blog ini.