Tazkirah

Thursday, May 8, 2008

KPKI Olahraga di SK Kota Jaya Kota Tinggi

Seramai 3 orang pensyarah jabatan ini telah terlibat dengan Kursus Pendek Kelolaan Institut (KPKI) Olahraga yang diadakan di SK Kota Jaya Kota Tinggi selama 2 hari bermula 8 - 9/5/2008. Mereka yang terlibat ialah En. Hishamudin Hassan, En. Poniran Salamon dan Pn. Rashidah Suib. Kursus ini bertujuan sebagai pendedahan kepada guru-guru di sekitar Kota Tinggi terhadap sukan olahraga. Kemahiran asas olahraga diajarkan agar mereka yang terlibat dapat mengaplikasikan teknik-teknik latihan olahraga yang betul. Untuk sesi praktikal pula, khidmat beberapa orang pelajar opsyen PJK yang terdiri daripada guru pelatih PPISMP semester 2 dan guru pelatih PISMP semester 1 dan 3 telah digunakan. Diharap dengan terlaksananya kursus ini, pengetahuan guru-guru ini akan lebih mantap lagi.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BMI CALCULATOR

Disclaimer/Penafian

Jabatan Pendidikan Jasmani & Kesihatan, Institut Pendidikan Guru, Kampus Temenggong Ibrahim, Jalan Datin Halimah , 80350 Johor Bahru, Johor.

Tel : 07-2364788 sambungan 236 @ 237 Fax : 07-2379736 Emel: jpjkipti@yahoo.com

Jabatan Pendidikan Jasmani & Kesihatan, Institut Pendidikan Guru, Kampus Temenggong Ibrahim, Johor Bahru tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami dalam penggunaan maklumat yang dicapai daripada blog ini.