Tazkirah

Saturday, October 16, 2010

Program Amali Pendidikan Luar KPLI PJ Ambilan Jun 2010

Assalamualaikum & salam sejahtera...

Pada 11 - 15 Oktober 2010 yang lalu, seramai 16 orang pelajar KPLI PJ Ambilan Jun 2010 telah mengikuti program amali Pendidikan Luar di Kambau Bay Beach Resort, Pulau Sibu, Mersing. Amali yang berlangsung selama 5 hari 4 malam tersebut dipenuhi dengan aktiviti-aktiviti pendidikan luar seperti perkhemahan, abseiling, orienteering, solo camping, ikhtiar hidup - memasak masakan hutan, trekking, kayak, snorkeling, sukan pantai dan malam kebudayaan. Selain daripada sebagai melengkapkan jam kredit kursus ini, program ini juga berjaya memupuk semangat kekitaan serta membina jati diri serta kekuatan fizikal dan mental pelajar dengan pengisian aktiviti-aktiviti yang mencabar. Dengan kekuatan seramai 5 orang pensyarah yang diketuai oleh En. Mohd Zairi bin Husain serta dibantu oleh En. Ahmad Fadzil Hj. Noor, En. Poniran Salamon, Cik Shaireena Jaafar dan Pn. Hjh. Khalidah Ahmad semua aktiviti yang dirancang berjalan dengan lancar & menepati kehendak rubrik pentaksiran amali yang ditetapkan oleh pihak BPG KPM. Tahniah buat semua pelajar dan jutaan terima kasih buat pensyarah yang terlibat...Semoga Allah sentiasa memberkati hidup anda.

Gambar sekitar program berlangsung:-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BMI CALCULATOR

Disclaimer/Penafian

Jabatan Pendidikan Jasmani & Kesihatan, Institut Pendidikan Guru, Kampus Temenggong Ibrahim, Jalan Datin Halimah , 80350 Johor Bahru, Johor.

Tel : 07-2364788 sambungan 236 @ 237 Fax : 07-2379736 Emel: jpjkipti@yahoo.com

Jabatan Pendidikan Jasmani & Kesihatan, Institut Pendidikan Guru, Kampus Temenggong Ibrahim, Johor Bahru tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami dalam penggunaan maklumat yang dicapai daripada blog ini.