Tazkirah

Friday, May 13, 2011

Pendidikan Luar KDPM KDC Kemas Ambilan Jun 2009

Assalamualaikum wbkt & salam sejahtera...

Pada 9-12 Mei 2011 yang lalu, satu program amali Pendidikan Luar KDPM KDC Kemas Ambilan Jun 2009 telah dijalankan di Simple Recreation Center, Pulau Sibu, Mersing. Program ini adalah sebahagian daripada jam kredit dalam sukatan pelajaran Pendidikan Jasmani (Elektif) bagi kursus KDC KDPM Kemas Ambilan Jun 2009. Sepanjang 4 hari 3 malam, siswa guru didedahkan dengan pelbagai aktiviti-aktiviti yang berasaskan air dan darat. Antara pengisian program ialah perkhemahan, abseiling, treaking malam, kayak, snorkeling, sukan pantai dan malam kebudayaan. Dengan menjadikan alam semula jadi sebagai makmal pembelajaran, rata-rata siswa guru yang mengikuti program ini sangat berminat dan berjaya mengikuti program ini dengan cemerlang. Sekalung tahniah buat Cik Saireena Jaafar selaku pensyarah bertanggungjawab. Tahniah juga buat fasilitator lain yang terdiri daripada En. Poniran Salamon, En. Ahmad Fadzil Hj. Noor dan saya sendiri, Mohd Zairi Husain. Semoga dengan ilmu dan pengelaman yang diperolehi di sini dapat diaplikasikan di sekolah kelak. InsyaAllah...

Koleksi gambar sepanjang program dijalankan:-Video persembahan kumpulan 1Video persembahan kumpulan 2No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BMI CALCULATOR

Disclaimer/Penafian

Jabatan Pendidikan Jasmani & Kesihatan, Institut Pendidikan Guru, Kampus Temenggong Ibrahim, Jalan Datin Halimah , 80350 Johor Bahru, Johor.

Tel : 07-2364788 sambungan 236 @ 237 Fax : 07-2379736 Emel: jpjkipti@yahoo.com

Jabatan Pendidikan Jasmani & Kesihatan, Institut Pendidikan Guru, Kampus Temenggong Ibrahim, Johor Bahru tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami dalam penggunaan maklumat yang dicapai daripada blog ini.